当前位置:
网站首页
>
题库
>
Shopping for clothes is not the same experience
题目

阅读理解。

     Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman. A man goes shopping

because he needs something. His purpose is settled and decided in advance. He knows what he wants,

and his objective is to find it and buy it; the price is a secondary consideration. All men simply walk into a

shop and ask the assistant for what they want. If the shop has it in stock, the salesman promptly produces

it, and the business of trying it on follows at once. All being well, the deal can be and often is completed in

less than five minutes, with hardly any chat and to everyone's satisfaction.

     For a man, slight problems may begin when the shop doesn't have what he wants. In that case the

salesman, as the name implies, tries to sell the customer something else, he offers the nearest he can to

the article required. No good salesman brings out such a substitute impolitely; he does so with skill: "I

know this jacket is not the style you want, sir, but would you like to try it for size? It happens to be the

colour you mentioned. "Few men have patience with this treatment, and the usual response is: "This is the

right colour and may be the right size, but I should be wasting my time and yours by trying it on."

     Now how does a woman go about buying clothes? In almost every respect she does so in the

opposite way. Her shopping is not often based on need. She has never fully made up her mind what she

wants, and she is only "having a look round". She is always open to persuasion; indeed she sets great

store by what the saleswoman tells her, even by what companions tell her. She will try on any number of

things. Uppermost in her mind is the thought of finding something that everyone thinks suits her. Contrary

to a lot of jokes, most women have an excellent sense of value when they buy clothes. They are always

on the lock- out for the unexpected bargain. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend

an hour going from one rail to another, to and fro, often retracing her steps, before selecting the dresses

she wants to try on. It is a laborious process, but apparently an enjoyable one. Most dress shops provide

chairs for the waiting husbands.

1. According to the passage, when a man is buying clothes,____________.

A. he buys cheap things, regardless of quality

B. he chooses things that others introduce

C. he does not mind how much he has to pay for the right things

D. he buys good quality things, so long as they are not too dear

2.What does the passage tell us about women shoppers for clothes?

A. They welcome suggestions from anyone.

B. Women rarely consider buying cheap clothes.

C. Women often buy things without giving the matter proper thought.

D. They listen to advice but never take it.

3.What does a man do when he can not get exactly what he wants?

A. He buys a similar thing of the colour he wants.

B. He usually does not buy anything.

C. At least two of his requirements must be met before he buys.,

D. So long as the style is right, he buys the thing.

4. Many jokes make fun of women shoppers by saying that_________ .

A .they waste money on inferior( 劣质的 )goods

B. they should buy only the best clothes

C. they are much more sensible than men

D. they think of the price of clothes and nothing else

5. Rrhat is the most obvious difference between men and women shoppers?

A. The fact that men do not try clothes on in a shop.

B. Women bargain for their clothes, but men do not.

C. Women stand up to shop, but men sit down.

D. The time they take over buying clothes.

可圈可点用户
2021-03-07 13:01
优质解答

答案

1-5: CABAD

考点名称:日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。

日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】

该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   

【备考提醒】

为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   

1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   

2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   

3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   

4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。

可圈可点用户
2021-03-07 18:01
相关题库
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购